דשא מלאכותי- כולנו אוהבים את מגעו הרך ומראהו הטבעי של צמח הדשא – אם בחצר ביתנו, בחצר בית הספר של ילדינו או בפארק העירוני בו אנו מבקרים בסופי השבוע. למרות יתרונותיו הרבים והברורים של הדשא,
הטיפול בו כרוך גם בחסרונות לא מעטים. בראשם ניתן למנות את כמויות המים הרבות שצורך הדשא, כמו גם הטיפול הרב הנדרש נגד מזיקים ונזקי קור.
דשא סינטטי
במהלך עשרות השנים האחרונות, יחד עם התפתחות הטכנולוגיה, פותח מוצר אשר עונה על צרכים רבים ומגוונים בעולם הנוי . השם 'דשא מלאכותי' עשוי להישמע, בשמיעה ראשונה, כמשהו שאינו מוכר לכם, אך בפועל, רבים הסיכויים כי רגליכם כבר דרכו על דשא מלאכותי, אם באירוע חגיגי כלשהו או בגינה של השכנים.
דשא מלאכותי מהו
דשא מלאכותי הוא בעצם שם כללי לסוגים רבים של חומרים סינטטיים, אשר מדמים את מראהו ומרקמו הייחודי של צמח הדשא. ייתכן כי השם דשא סינטטי הינו מעט נפוץ יותר ולכן נשמע מוכר יותר, אך שני השמות מתארים מוצר זהה. דשא מלאכותי, על סוגיו הרבים, נוצר על מנת לענות על צרכים מסוימים של האדם, ובראשם הרצון ליהנות מתכונותיו של צמח הנוי הפופולארי, יחסית לדשא רגיל, לכל גינה.
דשא מלאכותי ומשק המים
דשא הינו צמח המכסה שטחים נרחבים ויש צורך להשקותו בצורה תכופה ובכמויות מים גדולות. דשא סינטטי, מאידך, הינו פתרון מצוין למדינה כישראל הסובלת ממחסור חמור במשאבי מים,
שכן דשא מלאכותי, מכל סוג שהוא, אינו צורך מים כלל. החיסכון העצום במים הנוצר בעקבות השימוש בסוגים השונים של מרבדי דשא מלאכותי משרת הן את האינטרס הלאומי של חיסכון במים והן את בעל המדשאה, אשר חוסך בתשלומי מים. ניתן אם כן לומר כי דשא סינטטי הינו פתרון כלכלי כמו גם פטריוטי, לבעל גינה ישראלי ממוצע.
לסיכום,
דשא מלאכותי הוא פיתוח ששינה בשנים האחרונות את תחום הנוי ועיצוב הגן והבית. הוא אינו יקר, חסכוני בכסף ובמשאבים, אינו דורש טיפול וטיפוח ואינו חשוף למחלות, ואפילו ניתן לניוד.